dinsdag 20 oktober 2009

Tony Vega Band op tournee
 De Amerikaanse blueszanger en gitarist Tony Vega uit Houston Texas tourt in oktober en november door Europa. Hij wordt hierbij begeleidt door Anne-Maarten ‘Hills’ van Heuvelen en Theo Thumper. Billy Gibbons van ZZ-Top zei eens in een interview ‘Tony Vega is a monster’. De band speelt vijf data in Nederland.
 Tony Vega is blueszanger en gitarist uit Houston Texas. Hij speelt blues in de traditie van Stevie Ray Vaughn en de Fabulous Thunderbirds. Preston Hubbard, ex-bassist van de Fabulous Thunderbirds, speelde ook mee op de derde plaat van Vega getiteld ‘Tastes like love’.
 De Europese tour is ter promotie van zijn nieuwe cd ‘Glory Baby. Met dit album drukt Tony Vega zijn stempel op de huidige bluesscene. Het is een afwisselende plaat met stevige blues shuffles en mooie akoestische stukken.
 De Tony Vega Band timmerde de afgelopen jaren vooral in Duitsland en Denemarken hard aan de weg. Met ‘Tastes like love’ stond Vega maandenlang op nummer 1 in de Duitse bluescharts. Twee jaar geleden stond de band voor het laatst in Nederland. Deze tour begeleiden Anne-Maarten ‘Hills’ van Heuvelen en Theo Thumper beide bekend van Black Top en de Marbletones hem op bas en drums.
 Tourdata: http://www.tonyvegaband.com


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten