dinsdag 15 september 2009

CD/DVD opnames King Mo in The Nix Enschede
 Op zaterdagavond 12 december 2009 is er een speciaal concert rond de live cd en dvd opnames van de bluesformatie King Mo. Het idee hierachter is dat het live geluid van de band het beste reflecteert waar de band voor staat: spontaan, rauw en direct uit het hart. Tevens wordt de live show in The Nix te Enschede met camera's vastgelegd. Van deze opnames wordt een DVD gemaakt. Beide producties zullen in het voorjaar van 2010 het levenslicht zien.
 King Mo is een vijftal dat in korte tijd een stevige plek heeft veroverd in het Nederlandse bluescircuit. En dat is ook niet vreemd! De vijf bandleden hebben een indrukwekkende lijst van bands waar ze in het verleden mee speelden, dan wel nog spelen. Samen zijn ze goed voor driemaal North Sea Jazz, driemaal Moulin Blues en tweemaal het fameuze BRBF te Peer, België. Inmiddels, ruim een half jaar na oprichting, was King Mo al headliner op diverse grote festivals in Nederland en verbaasde duizenden muziekfans, niet per se bluesliefhebbers. De line-up van de band bestaat uit: gitarist Sjors Nederlof, een van de top bluesgitaristen van Europa (ex lid van Coup de Grace, later The Strikes), zanger Phil Bee (bekend van Phil Bee and The Buzztones), Colly Franssen op Hammond, Jules van Bussel (bas) en drummer Henk Punter. De muziek, die King Mo speelt is een mix van vette Texas en Chicago Blues, noem het maar "power blues with skills". De band speelt voornamelijk eigen werk afgewisseld met bewerkingen van nummers van onder andere Ian Siegal en Freddie King.
 
 Datum concert: 12 december 2009. De toegangsprijs bedraagt € 7,-- voor leden van The Nix en € 10,-- voor niet-leden. Wil je deze opnames graag bijwonen, meld je dan aan via het reserveringsformulier van The Nix


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten