vrijdag 11 november 2011

Shiner Twins 06-11-2011-Café de Cactus

De Shiner Twins 06-11-2011-Café de Cactus is een prettige locatie voor het relaxed innemen van heerlijke muziek van fijne bands. Dankzij een initiatief van Johan “Popeye” Dollekamp en Bertus van de Cactus gingen we deze zondagmiddag op stap naar dit café in Hengelo, om daar een optreden van de Shiner Twins bij te wonen, door velen gezien als de beste rootsband van de Benelux. Volgend jaar vieren de heren het 10-jarig bestaan van de band, geformeerd rond Jack Hustinx en Richard van Bergen. Aangevuld met drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn spelen ze o.a. roots, blues, gospel, funk, tex-mex en americana.
Het is nog rustig in de Cactus als de band keurig op tijd gaat beginnen met de mooie ballad ”Never take no for an answer”, het blijkt een opwarmertje te zijn om daarna in vlot tempo het ene na het andere prachtige nummer ten gehore te brengen. Er wordt afwisselend gezongen door Jack en Richard, maar vooral ook samen klinken hun stemmen prachtig. Soms ingetogen, soms ruig maar altijd met gevoel.
De stem van Richard komt prachtig tot zijn recht in nummers als “See you in my dreams“, met daarbij geweldige samenzang met Jack. Ondertussen raakt het café aardig gevuld, de sfeer komt er al snel in, en opvallend is het gemak en het plezier waarmee de band speelt. Wat een power, wat een energie. De eerste set eindigt met “Great Day“, een track van de laatste cd: “Four souls- one heart“ uit 2011. Het publiek is inmiddels razend enthousiast, net als ondergetekende, en staat de mannen al weer op te wachten nadat zij hun consumptiebonnen hebben opgemaakt. De tweede set opent met “Guide me Lord“, een heerlijke gospel, prachtig gezongen, echt kippenvel. En een perfecte mix van akoestisch gitaar van Jack en slidegitaar van Richard. Net zo fijn is “The last time” waarbij er toch iets sereens door het café vloeit. Maar ja, het is ook zondag natuurlijk….Een fijn stukje slide-gitaar-spel van Richard krijgen we te horen in het funky “Shake’em on down”.
Zoals altijd toont Jody weinig emotie maar wat is hij een geweldige drummer, en samen met Roelof, die vanaf september jl. bij de Twins speelt, vormt hij een steady ritmesectie. Als uiteindelijk het laatste nummer is gespeeld, is het publiek echt niet van plan om de mannen zo maar te laten vertrekken, en gelukkig, er staan nog 2 nummers onderaan de setlist. Er wordt perfect afgesloten met “Find your way home” en “Met an angel“, met een lekkere vette gitaarsolo. Al met al was dit een heerlijk optreden van de Shiner Twins, en wat is het toch lekker om zo de zondagmiddag door te brengen! En thuis nagenieten van hun laatste cd.
Tekst Nineke Loedeman-foto's van Peter Feij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten