donderdag 29 december 2011

Duketown Slim en JennBBlues, de Verdieping Haaksbergen 23 december.


Heel benieuwd ben ik naar de samenwerking tussen Duketown Slim (Imco Ceelen) en JennBBlues, en dus op weg naar het gezellige café de Verdieping in Haaksbergen. Imco en de leden van JennBBlues leerden elkaar kennen tijdens een gezamenlijk optreden in muziekcafé Willem Slok in Utrecht, in mei afgelopen jaar. Er ontstond direct een klik tussen de bandleden en Imco, en dat resulteerde vrij vlot in een aantal gezamenlijke optredens. Duketown Slim staat als voorprogramma genoteerd, en begint zijn set mooi op tijd. Het publiek druppelt langzaam binnen, en eerlijk gezegd hoop ik dat het wel wat drukker wordt. Imco, gewapend met 2 gitaren, waaronder een resonator, en een bluesharp , kondigt zichzelf aan en noemt zijn muziek “before the blues was electrified”. Hij begint met een Robert Johnson nummer “Come on in my kitchen” en daarmee zet hij meteen de toon voor de rest van zijn optreden. Originele, eerlijke en pure one-man rootsblues uit de Delta. Een heerlijke stem, lekkere gitaarpartijen en dit alles in een doorrollend en doorstampend tempo. Zo komt “One meatball” voorbij en het mooie “St James Infirmary“, echt prachtig gebracht. Ook de interactie met het inmiddels binnengekomen publiek is lekker. Bij het laatste nummer “Hey Bartender” krijgt hij de hele kroeg zover om mee te zingen. Na 45 minuten was het helaas ten einde en eerlijk gezegd had het voor mij wel wat langer mogen duren.

Het podium wordt omgebouwd voor JennBBlues, de bluesrockband uit Twente die inmiddels optreedt door het hele land. De band, geformeerd rond zangeres Jennifer Bomert, timmert hard aan de weg en heeft al overal verpletterende indrukken achtergelaten. De band, die voornamelijk covers speelt, maakt het ook vanavond waar: na een ruige en stampende intro volgt de ene na de andere funky en groovy bluessong elkaar op. De tent is inmiddels behoorlijk vol gelopen en de sfeer zit er goed in. Jennifer is een geweldige frontvrouw met een indrukwekkende, ruige stem, en het is te zien dat ze zich thuis voelt op het podium. Gewapend met een fles water ( ja ja) laat ze zien waar het allemaal om draait in de blues.
Samen met gitaristen Rob Wielens en Egbert Knol, bassist Erik Leuverink en drummer Marcel Engelbertink zet ze een krachtige show neer, met onder andere een heerlijk funky Voodoo Child….JennBBlues is inderdaad, zoals ze zelf zeggen, een “grooving funking sliding rocking bluesband with a voice like a hurricane and a little taste of honey”. Eé n ding is zeker, deze band staat te genieten op het podium en weet dat enthousiasme over te brengen naar het publiek.

Al met al was dit optreden een geslaagde combinatie van Duketown Slim en JennBBlues, verschillend in stijl maar gelijk in opvatting: gewoon een lekkere partij blues spelen.


Verslag en fotos Nineke Loedeman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten