zondag 13 mei 2012

CONVERTVERSLAG JIMMY BURNS 4 MEI

Tekst: Herbert Schluter

Soms, heel soms sta je oog in oog met een levende legende. Dat was dan ook het geval op 4 mei waar niemand minder dan Jimmy Burns op het podium stond.

Hij werd op deze Europese tour bijgestaan door Fabrice Joussot (gitaar en zang), Fabio Izquierdo (bluesharp en zang), Antoine Escalier (bas) en nog een Fabrice, maar dan Bessouat, die op de drums zorgde voor de ritmische begeleiding.

Zoals gezegd was Jimmy op een Europese tour en dit enige optreden in Nederland bracht hem in 1 dag vanuit Zwitserland naar Nederland. Hij begon dan ook met de opmerking ’It took us a hell of a day to get here!’ om daarna te beginnen met ’Shake it baby’. De lange trip had absoluut geen sporen nagelaten wat betreft zijn stem, want na de eerste twee regels hoorden we iemand in het publiek al zeggen ”wat een stem, hè?”. Helder, zuiver en bijzonder krachtig. Voor het volgende liedje kwam er weer een heel verhaal ’bout a 12 year old boy. You don’t want him hangin’ round your crib. Now crib, that’s black talk for a house! Affijn, gedurende de eerste set kreeg ik ’t gevoel dat de band steeds meer loskwam. Waar Fabio in eerste instantie een wat iel achtergrondgeluidje produceerde kreeg hij er steeds meer zin in en heeft een paar keer laten horen wat voor virtuoos hij op de bluesharp is. Ook Fabrice deed absoluut niet onder voor Jimmy en kreeg dan ook ruim voldoende gelegenheid om zijn kunnen te tonen. Ook volgt er nog een heel mooi samenspel tussen Jimmy en Antoine. Die kijkt met een zelfverzekerde glimlach naar Jimmy en je merkt gewoon dat ze elkaar perfect aanvoelen.

In de tweede set they kept it movin’ & groovin’ en opeens – hij kon ’t niet laten – had onz’ aller Ruud Weber de basgitaar omgehangen en speelde lekker mee met ’stuck in the middle with you’. Erg lekker gespeeld. Ook in deze set riep Jimmy af en toe ’somebody start playin’ the blues’ waarna ofwel Fabio, ofwel Fabrice ofwel allebei weer een heerlijke solo lieten horen. Een paar titels die we verder mochten horen waren ’Feels like rain’, een heerlijke slowblues, ’Black Cadillac’ (you better get yourself a car – cause I’m leavin’ you), ’better know what you’re doing’ en ’no consideration’. Met een ouderwets lekker delta-swamps bluesnummer ’crazy ’bout you baby’ kwam er weer een eind aan een nu al legendarisch avondje van NiX.
www.bluesclub.nl
www.jimmyburnsband.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten