woensdag 12 september 2012

CD Recensie Hans Theessink and Terry Evans – Delta Time feat Ry Cooder

Hans Theessink, wereldwijd de bekendste Enschedeër (al jaren woonachtig in Oostenrijk), heeft in Los Angeles samen met zijn maatje Terry Evans, weer eens een cd opgenomen en deze ligt in de lijn van ‘Visions’, zonder opsmuk en intiem tot op het bot.
Ook op deze schijf staan de bariton en soulvolle stem van Hans en Terry, garant voor 58 minuten luisterplezier, met op 5 nummers gospelbleus backing vocals van Arnold McCuller en Willie Greene Jr.
Dat Ry Cooder op 3 tracks mee doet is aan Terry Evans te danken.
Als Hans de opmerking maakt dat hij op sommige nummers ‘Ry Cooder’ hoort, neemt Terry het heft in handen om Ry te bellen en zie.. Ry kwam met apparatuur uit de vroege jaren 50 en het resultaat op “Blues stay away from me’, ‘How can paople act like this’ en ‘Shelter from the storm’ zijn om in te lijsten.

De nummers worden lekker afwisselend gespeeld, lekkere slow nummers, dan weer up tempo met altijd de relaxte, warme en aangename stemmen van Hans en Terry,.

Éen nummer lijkt een vreemde eend in de bijt, ‘The birds and the bees’, maar omdat dit het eerste nummer was waar Terry zijn geld mee verdiende, als zanger bij ‘The turnarounds’ is dit toch opgenomen op dit album.

Is er nieuws onder de zon met deze schijf? Nee, geen bijzonder geluid of uitspattingen, gewoon een typische Theessink/Evans geluid dat nooit gaat vervelen, zonder franje maar puur eerlijke muziek vanuit het hart gespeeld, voor elke fan een aanrader en voor nieuwkomers een aangename verrassing.

Hij staat bij mij toch weer met 5 sterren in het rijtje van cd’s van Hans Theessink.

Tracklist:
1 Delta Time
2 Blues Stay Away From Me
3 It Hurts Me Too
4 How Come People Act Like That
5 The Birds And The Bees
6 Build Myself A Home
7 Down In Mississippi
8 Shelter From The Storm
9 I Need Money
10 Heaven’s Airplane
11 Pouring Water On A Drowning Man
12 Honest I Do
13 Mississippi

Website Hans Theesink
Website Terry Evans
Label Blue Groove
Release datum: 21 september

http://youtu.be/HO7B6TPWLZk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten