zondag 9 december 2012

Platteland gefrituurde psychedelische rock'n'roll Live @ the NiX

Het laatste optreden van 2012 staat voor de deur. Het eerst volgende optreden is op 19 januari 2013 King Mo.

Daar zit dus bijna een maand tussen…….wil je dus voor dit jaar nog wat live-muziek-vitamientjes innemen? Wees er dan bij aankomende zaterdag!

COUNTRY FRIED PSYCHEDELIC ROCK 'N' ROLL

Platteland gefrituurde psychedelische rock'n'roll

 

Zaterdag 15 december

Starroy (USA)

De geografische locatie van het uit Jonesboro, Arkansas afkomstige vierkoppige rock collectief Starroy borrelt ontegensprekelijk naar boven in hun muziek. Als je geboren en getogen bent, in een stad die zowel grenst aan de thuishaven van de zompige blues als die van de country, dan word je onvermijdelijk ondergedompeld in de sfeer die beiden uitstralen. Zo kan je de debuutplaat "Ocho For The Willow" duidelijk bestempelen als een schitterende, jamvolle southern rock plaat, maar hoor je tussen de bluesrock getinte tonen door toch een frisse countrytwang en is de funk en de groove van New Orleans ook nooit ver weg.

 

Het is bijna onbegrijpelijk dat het geluid van deze hardwerkende en constant toerende band, die al de voorprogramma's verzorgde van illustere namen als Lynyrd Skynyrd, Blind Melon of Ian Moore, tot op heden nog niet over de grote plas is gewaaid. De release van "Ocho For Willow " en de voor december geplande Europese tournee gaat hier gegarandeerd verandering in brengen. En ja hoor......De NiX loopt hierin weer eens voorop !!!!

 

Recensie Rootstime:

Starroy

CD: Ocho For Willow

Eigen Beheer

Waarom nu pas?

Waarom komt een sterke plaat als Ocho For Willow pas na vijf jaar ook uit in Europa ? Tussen juni en december 2006 vonden de opnames plaats in Nashville voor dit lekkere debuut van het uit Jonestown, Arkansas afkomstige kwartet en nu in de herfst van 2012 mogen wij ervan genieten. De start van de Europese tournee in december zal er wel iets mee te maken hebben. De muziek dan: Starroy biedt een stevige melange van southern rock, blues, hardrock, funky grooves en een mespunt country. Alle ingrediënten voor een exquise maaltijd zijn aanwezig, met als uitschieters het ruim acht minuten durende The Spot, War Cry en Without Warning. Het ontdekken waard.

*** Joop van Rossem

 

Zaal open 21.00 uur Aanvang 21.45 uur Entree € 13,- 

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten