zaterdag 28 april 2012

De NiX haalt Chicago naar Enschede......Jimmy Burns Band (USA) !!

Vanavond eerst Hamilton Loomis Band Live @ the NiX, en dan…….

 

De NiX haalt aankomend weekend Chicago naar Enschede.

Voor het gevoel en de beleving hoe een avondje in de States proeft en aanvoelt hoef je niet eens met het vliegtuig.

Je kunt gewoon op den brommert of den fiets naar de NiX voor een heerlijk avondje Chicago blues.

En let wel, deze band die vaak te bewonderen is in the House of Blues of Buddy Guy's Legends, is slechts voor 1 concert in Nederland.

En waar anders? Juist, de NiX !!

Vrijdag 4 mei

Jimmy Burns Band (USA)

...vaak speelt Jimmy in the House of Blues of Buddy Guy's Legends, nu, en dat slechts voor 1 optreden in Nederland, in de NiX !!

Singer-songwriter en gitarist, Jimmy Burns is een belegen en zeer ervaren bluesman die zijn Delta-roots combineert met R & B en soul, om een unieke eigen sound te creëren.

Burns is een charismatische performer met een expressieve, soulvolle stem en daarbij speelt hij een melodieus stukje gitaar.

Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de jonge Jimmy naar Chicago en daar begon direct de interesse in muziek. Gedurende de jaren 60 hield Jimmy zich voornamelijk bezig met soul, en trad veelvuldig op. Deze optredens zette hij op een laag pitje toen hij een gezin stichtte, in de 70er en 80er jaren. Daarna, met de blues nog diep in zijn ziel, pikte hij de draad weer op en tekende hij al snel een platencontract voor het uitbrengen van zijn cd Leaving here walking. De cd werd een regelrechte hit en leverde hem veel prijzen en nominaties op. Nationale en internationale tours volgden en Burns speelde in clubs en op festivals door het hele land en in Europa, Canada en Japan. Een avond met Jimmy Burns Band staat garant voor en een soulvolle, rockende blues trip, hou je van echte authentieke ( Chicago ) blues dan mag je Jimmy Burns Band niet missen!

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten