woensdag 11 april 2012

Drippin' Honey weer on-stage !!!

Dear blues cat, friendly hound dog,

Tja, een wonderschoon weekend voor de boeg, een weekend vol met prachtige nieuwe en nostalgische geluiden, oor en geeststrelend..

De kranten staan bol, de websites draaien op volle toeren, de radio slingert de boodschap de wijde wereld in: King Of The World op vrijdag 13 april Live @ the NiX !!!

De voorverkoop ( via internet  ) loopt lekker, we verwachten een grote opkomst van liefhebbers.

Dus bij deze……genoeg over deze superband J

Want er komt nog een fantastische band dit weekend naar de NiX !!

En, ook belangrijk, we hebben voor de bezoekers van King Of The World, een supercadeautje voor iedereen. Hierover lees je meer op onze website.

 

Dat we deze band wederom mogen meebeleven is eigenlijk een soortement van wonder.

De instrumenten, en dat door de liefhebber als tragisch moment beleefd, waren opgeborgen. De optredens waren op en er restte ons niets anders dan een aantal geweldige CD's.

Tot dat, tot dat we het bericht kregen dat er nieuw leven geblazen was in de band: Drippin' Honey

Door mij persoonlijk ervaren als een klein wonder, ze zijn mede aanleiding geweest om ooit de NiX te starten, en dan ook nog eens live op ons bescheiden podium.

Dit optreden, en zeker als je ze nog nooit gezien hebt, mag je absoluut niet missen !!!

 

Zondagmiddag 15 april

Drippin' Honey feat. Boyd Small

Half de jaren 90 ontstond in Amsterdam de band  Drippin' Honey rondom topmondharmonicaspeler Kim Snelten die tot dan de Nederlandse podia onveilig maakten met de Jack of Hearts. De  band  stortte zich op Amerikaaanse roots-muziek: de blues.  Al snel was Drippin' Honey een bekende verschijning in het Nederlandse clubcircuit waar ze met veel succes "aan de weg timmerden."

 

In het voorjaar van 1998 kwam de veel geprezen debuut cd Drip Drip uit. Opgenomen in de fameuze Amsterdamse IJland studio, waar later ook bands als Cuban Heels en T 99 hun CD's opnamen.  Behalve eigen werk, voornamelijk gepend door gitarist Sander Kooiman , staat er materiaal op van onder andere Willie Dixon en Muddy Waters. Drippin' Honey refereert aan bands als de Red Devils en The Paladins en legt bruggen tussen blues, bluesrock, rockabilly en rock 'n' roll. De band stond gelijk op Lowlands en het North Sea Jazz Festival en speelde ook vaak in het buitenland, oa Luzerner Blues Festival in Zwitserland en het Belgian Rhythm & Blues Festival in Peer.

In maart 1999 vertrok Drippin' Honey naar Amerika voor een optreden op het South By South West Festival in Austin Texas en wist de band er aansluitend nog wat optredens bij te krijgen.                  Daarna werkte men aan de tweede cd, Senorita, Sprechen Sie Love  en speelde de band oa op het Noorderslagfestival in Groningen. Na de 3e CD Love the Curse toerde de band veelvuldig door Europa om er begin  2000 de stekker uit te trekken.

Nadat de bandleden in diverse bands gespeeld hebben (oa Big Pete / Alex Schultz) , besluiten ze in 2012 de draad weer op te pakken en gaan de mannen weer 'on stage'  in de originele bezetting.  

Zaal open 15.00 uur Aanvang 15.45 uur Entree € 11,-      LET OP: speciale actie voor bezoekers King Of The World op vrijdag 13 april !!!

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten