dinsdag 5 juni 2012

Cd recensie Jimmy Thackery – As live as it gets

De volledige aanduiding is ‘’Jimmy Thackery & the Drivers Featuring JP Soars & the Hydraulic Horns’’, totaal 6 man sterk.
Voor het betere scheurwerk op saxofoon en gitaargeweld wordt je uitstekend bediend op deze dubbelaar.
Het album, live opgenomen op de ‘’Legendary rhythm & Blues Cruise’’ in 2011,
knalt er gelijk uit met een cover van ’Eddie Guitar Slim Jones’, ‘’A letter to my girlfriend’’ om dan even gas terug te nemen met ‘’Blind man in the night’’.
‘’Gangsters of love’’, een cover van ‘Johnny Guitar Watson’, wordt in een jasje gegoten op basis van ‘Manish Boys’, wat een zeer verrassende uitvoering oplevert met wederom geweldig saxofoonspel en heerlijk slidewerk, helemaal top!!!
Dan wordt er weer 15 minuten relatief rustig aan gedaan met ‘’Gypsy Woman’’,
dwz is een slowblues, waar de snaren behoorlijk op de proef worden gesteld om daarna cd 1 af te sluiten met ‘’Kickin’ Chicken’’, lekkere jumpblues, met in de hoofrollen natuurlijk Joe McGlohon en Jim Spake, beiden op de sax.

CD 2 opent met ‘’Feel the heat’’, een wat standaard maar toch sterk nummer, met ‘’The hustle (is on)’’ volgt weer een lekkere jumpblues om gevolgd te worden met ‘’Hobart’s blues’’ een weer wat langzamer tempo nummer met ruimte voor lekkere solo’’s voor het snaar en koperwerk.
De afsluiter is een geweldig mooie slowblues, het breed uitgesponnen nummer ‘’I’’ve been down so long’’ duurt maar liefst 19:56 en verveelt geen seconde, wel even het volume opdraaien aub.

Al met al weer een aanwinst voor de verzameling.

Muzikanten:
Jimmy Thackery – guitar/vocals
Mark (Bumpy Rhoades) Bumgarner – bass
George (Bam Bam) Shepperd – drums
JP Soars – guitar/vocals/cigar box diddley bow
Joe McGlohon – tenor sax
Jim Spake – baritone sax

www.jimmythackery.com
www.jpsoars.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten