woensdag 8 februari 2012

Donderdag 9 februari The Vegabonds ( USA) @ NiX Podium


We doen niet zo vaak optredens buiten het weekend, tenzij…..tenzij het heel bijzonder is!Hoe vaak kun je nou in ons kleine kikkerlandje luisteren naar hete Southern Rock?Denk aan The Allman Brothers of Lynyrd Skynyrd of het werk van The Black Crowes……kijk, huiver en nog belangrijker luister, naar het filmpje. En jij kunt er bij zijn, we zijn na dit optreden bijna 2 en een halve week gesloten, dus op den brommert naar de NiX aankomende donderdag! 
Dnderdag 9 februari
The Vegabonds ( USA)
De 6-koppige band The Vegabonds is geformeerd in februari 2009, in Auburn Alabama. Het is een combinatie van 2 bands en 2 nieuwkomers, en de band is sindsdien niet gestopt met spelen! Ze hadden geen tijd te verliezen en begonnen vrijwel direct met werken aan hun eerste volledige album. Verschillende muziekstijlen lagen ten grondslag aan dit debuutalbum, getiteld “Dear Revolution”.
Na de release in de zomer van 2010 stroomden de positieve recensies binnen, in eerste instantie door de lokale pers maar de band krijgt gaandeweg ook erkenning van nationale recensenten zoals het New Yorkse Relix Magazine:  “Dear Revolution” biedt een evenwicht tussen intense vocalen en een aangename dosis Southern Rock. "Listening to their original songs you come away with the feeling of something familiar, but yet something different." Na een jaar toeren om hun album te promoten doken de heren in 2011 weer de studio in om een nieuw album op te nemen. In januari 2012 komt deze 2e cd uit, genaamd “Southern Sons“. Naast een heavy stemvolume wordt er veel ruimte gecreëerd voor uitmuntend gitaarwerk en een strakke ritmesectie. Het stemgeluid, de gitaarsound en de pianotunes doen ons sterk terugdenken aan een van de meest blues georiënteerde rockbands uit Atlanta van vorig decennia: The Black Crowes. The Vegabonds nodigt een ieder uit om mee te delen in de muzikale revolutie die ze ten toon spreiden.
Zaal open 20.00 uur Aanvang 20.45 uur Entree 13,-    

1 opmerking:

  1. Ik kan er helaas niet bij zijn deze keer , aangezien ik de nachtdienst heb, en er niet voldoende personeel is om dit op te vangen. Desalniettemin wens ik jullie allemaal een spetterend optreden.

    BeantwoordenVerwijderen