woensdag 22 februari 2012

Vrijdag 24 Februari Jay Tamkin Band (GB) Live @ the NiX !




Vrijdag 24 Februari
Jay Tamkin Band (GB)
Jay Tamkin heeft al een heel behoorlijke reputatie opgebouwd, niet alleen in geboorteland Engeland maar ook in Duitsland en Nederland. Na in 2011 al een paar indrukwekkende optredens te hebben neergezet, gaan Jay en zijn band komend voorjaar ons landje verrijken met een aantal optredens. Deze jonge multi-instrumentalist uit het zuiden van Engeland weet precies wat hij wil.
De basis van zijn muzikaliteit ligt in zijn opleiding aan het Devon Youth Jazz Orchestra. Hier heeft Jay geleerd om zijn talenten te ontplooien en je kunt gerust stellen: hij heeft er vele. In 2009 bracht hij zijn debuutalbum “Sorted “uit, een verrassend veelzijdige cd, waarop Jay laat horen wie en wat zijn invloeden zijn. Hij draait zijn hand niet om voor het bespelen van bas, orgel, drums en natuurlijk gitaar. Hij heeft ervaring opgedaan o.a. door het spelen voor en met grootheden als Popa Chubby, Buddy Whittington, Pat Travers en Eric Burdon. September 2011 kwam zijn tweede cd uit,“ Alibi” waarop een duidelijke groei te horen is, en tegelijkertijd een wat meer specifieke richting: goede rocky bluesmuziek, jazzy invloeden en groovy tunes, en zeer toegankelijk voor een breed publiek. Samen met drummer Chris Ramos Pinto en toetsenist Rik “Howling” Christiansen zet Jay een opwindende show neer, het enthousiasme spat eraf en Jay kan al zijn kwaliteiten, en dat zijn er zoals gezegd vele, uitvoerig laten horen. Zorg dat je deze band live meemaakt! 
Zaal open 21.00 uur Aanvang 21.45 uur Entree €  13,-  

1 opmerking:

  1. Tja, je moet ze gezien hebben om te weten dat je er a.s. Vrijdag weer bij moet zijn om er maar niks van te missen. A must see...

    BeantwoordenVerwijderen