donderdag 22 maart 2012

Vrijdag 23 maart Live @ the NiX Matt Andersen (CA)

Vrijdag 23 maart Live @ the NiX
Matt Andersen (CA)
DDeze 30-jarige uit New Brunswick afkomstige zanger en gitarist Matt Andersen is in de eerste plaats een live artiest. Je doet Anderson te kort als je hem louter als bluesmuzikant afficheert, want de man is veel meer dan dat. Zo kruidt hij veel nummers met een flinke dosis rootsrock en country en ook een beetje soul is hem niet vreemd. Maar al schrijft Andersen goeie liedjes en heeft hij een ongepolijste, aansprekende stem, zijn grote kracht ligt toch in zijn bedrevenheid op de akoestische (slide-)gitaar. Op dat gebied is hij een ware meester. Niet voor niets was hij winnaar van de IBC in Memphis.  e laatste jaren tourde hij onophoudelijk. Zijn album ‘Second Time Around’ was in 2009 favoriet bij Johan Derksen. In 2011 won hij de Maple Blues Award voor de beste entertainer en akoestische act en werd hij genomineerd voor vier East Coast Music Association awards. Matt’s nieuwste album uit 2011 ’ Coal Mining Blues’ werd geproduceerd door Colin Linden die er ook aan mee schreef en op verschillende nummers mee speelt. De plaat werd opgenomen in Levon Helm Studios in Woodstock, NY oa. met The Band’s toetsenist Garth Hudson en Olabelle zangeres Amy Helm.
Ook in 2012 zal Mat Andersen zijn weg vervolgen waar hij voor in de wieg is gelegd: het spelen van opzwepende muziek! Vorig seizoen liet de Canadees met zijn enige Nederlandse concert in De Amer in Amen een onuitwisbare en nog veel besproken indruk achter.

Voorprogramma in samenwerking met Atak:
John Karlson
...... vertolkt zijn liederen op Dobro en akoestische gitaar.
Voor zijn versie van folk en country put hij vrijelijk uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis van de eerste helft van de 20e eeuw.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten