donderdag 1 maart 2012

Zondagmiddag 4 maart JAMSESJUN @ the NiX

JAMSESJUN

Een jam? Ja, een jam. Een jam is het samenspelen van muzikanten, ervaren en minder ervaren, welke normaliter niet samen spelen. Met de vrijheid van improvisatie, je eigen inbreng in het gespeelde en ruimte om je eigen draai aan een nummer te geven. De jamsesjuns van de NiX zijn heel anders dan andere jams. De meeste jams hebben minimaal een vaste ritme sectie, welke meestel ook nog eens bepaald wie mee mag doen, en een lead-muzikant, een bandleider. Hier mag de jammer meespelen binnen de lijntjes van de "vaste" band. De NiX heeft geen vaste ritme sectie of bandleider, volkomen vrijheid om te spelen met wie en wat je wilt, dat is de stelregel van de NiX.

Een soort van ultieme jam dus en belangrijker voor iedereen, van blues tot smartlap, van tot nu toe alleen op de slaapkamer spelende pingelaar tot ervaren rot.

De NiX verzorgt een unieke back-line, van een drumstel uit 1968 tot buizenversterkertjes uit 1946. Jij zorgt voor de uitvoering en op de manier die jij wilt.

Hoe leuk kan een jam zijn? Voor het publiek tevens een mooie manier om eens kennis te maken met het meest onafhankelijke podium van minimaal Overijssel!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten