vrijdag 14 oktober 2011

Concertverdlag Sultans of Slide NiX Podium 8 september

Concertverdlag Sultans of Slide NiX Podium 8 september

Bericht geplaatst op 12 september 2011 door Jan van Eck in de categorie Nieuws.
Tekst: Herbert Schluter
Foto’s: Erik Cramer
Op donderdag 8 september stapte ik tamelijk vroeg op ’t fietsje om naar NiX Bluespodium te peddelen. Op het programma stond namelijk om 20.30 uur een – op papier althans – geweldige combinatie van de Sultans of Slide, met frontman niemand minder dan Big Monti Amundson. Om ze maar meteen te noemen: Henry Cooper op (slide)gitaar en zang, Richard van Bergen (ook geen onbekende, nl. Shiner Twins) op gitaar en zang, Bart Kamp op basgitaar en last but certainly not least Boyd Small die als drummer liet horen over een fantastische bluesstem te beschikken. Hoor je ook niet iedere dag!

Hoe dan ook, toen ik om 3 minuten voor half negen de NiX binnenstapte kwamen de eerste tonen me al tegemoet wandelen. Gelukkig bleek ’t de soundcheck te zijn en had ik nog tijd om de jas weg te hangen en een biertje te regelen. Toen de heren even later het podium betraden stond er dus maar liefst 5 man op het podium en er werd afgetikt met ‘Broke Down’. Al na de eerste paar akkoorden was duidelijk dat hier een gedegen clubje muzikanten op het podium stond. De eerste nummers begonnen met een slow start om steeds verder op bouwen naar een energiek samenspel waar gewoonweg het speelplezier van afspatte! De heren hadden er zichtbaar lol in en waren dan ook goed op elkaar ingespeeld. Af en toe een blik naar elkaar en ’t was meteen duidelijk wie de gitaarsolo in een liedje voor z’n rekening mag nemen. Wie ’t ook deed, Monti, Richard of Henri, het resultaat was hoe dan ook een high-power, energieke en vlammende solo – gitaren mag je soms best mishandelen. Een beetje, dan…
Songs die de revue passeerden waren onder andere Oh Johnny, Shake ‘em, Goodbye Blues, Strange Angel, Lucky, Never Happy en Cruel. Ook tijdens de toegift gaat het gas er stevig op en er ontstaat een soort gitaar-battle tussen Henri, Monti en Richard die om beurten een vlammende solo laten horen, even naar elkaar kijken om vervolgens een ander weer de ruimte te geven voor een al even opzwepende solo. Boyd en Bart laten zich ook niet onbetuigd op hun instrumenten. Niet alleen de heren muzikanten hebben er lol in, ook het publiek gaat helemaal uit z’n dak en zowel na afloop van het optreden als de dagen erna gonst het op Twitter, Facebook en de site van de NiX van de enthousiaste reacties op dit spetterende concert. Om even een citaat van één van de aanwezigen te laten horen: ‘Staat in het linkerrijtje, praktisch bovenaan!’. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten