vrijdag 14 oktober 2011

Verslag 24 Pesos op vrijdag 6 mei in de NiX

Verslag 24 Pesos op vrijdag 6 mei in de NiX.
Tekst: Joris Pietersen
Nog geen week na het optreden van de talentvolle band The Wynntown Marshals stond vrijdag 6 mei 24Pesos alweer op het programma van het Nix Bluespodium. De band weet de Nix te vinden aangezien ze vorig jaar op 11 december de Enschedese bluesliefhebbers ook al blij maakten met een optreden, hun eerste op het Europese vasteland. De indruk die toen werd achtergelaten zorgde voor een goed gevulde Nix afgelopen vrijdag.

24Pesos bestaat uit zanger/gitarist/harpist Julian Burdock, bassist Silas Maitland, drummer Mike Connolly en toetsenist Moz Gamble en is doorgebroken met hun album uit 2009 ‘The Boogie Worm’. Onlangs is ook verschenen het alom positief gerecenseerde album ‘Busted, Broken and Blue’.

Er werd afgetrapt met de cover ‘I don’t need no doctor’. Vlak daarna volgde ‘Session blues’, een bewerkte cover van Red House van Jimi Hendrix, geheel in de intussen welbekende eigen ‘24Pesos stijl’; blues als grondslag met duidelijke invloeden van funk, soul en jazz.

Bij ‘Waiting at the Station’ blijkt waarom Julian naast zanger en gitarist ook harpist achter zijn naam heeft staan, daarnaast laat Moz (van oorsprong een gitarist) zien waarom hij thuishoort achter de Hammond toetsen. Via 2 versterkers, een Selmer Treble & Bass uit 1968 en een Dynacord Bassking uit 1964, vloog het geluid je om de oren en ook zijn aanstekelijke enthousiasme tijdens het spelen werd door iedere aanwezige opgemerkt.

Het publiek begon echt los te komen zodra ‘Maxwell Street’ werd ingezet, waarin Julian liet zien dat hij ook uitstekend slide guitar speelt. Bij ‘Mean what I say’ werd door vele aanwezigen al meegezongen en dat enthousiasme werd er niet minder op gedurende de rest van het optreden. Ook de nummers van hun eerste album ‘The Boogie Worm’ vielen erg in de smaak; ‘Be my baby’, ‘Girl like you’ en ‘Make a man’ zorgden voor een publiek dat absoluut geen spijt had die avond te zijn afgereisd naar de Nix. Na een flinke setlist werd afgesloten met ‘Live my Life (Just to sing the blues’).

Dit bleek echter niet het einde van de avond, een groot deel van het razend enthousiaste publiek bleef nog lang napraten en ook de band had nog geen zin om te vertrekken. Ondanks de lange reis van die ochtend en het feit dat de volgende dag in Groningen zou worden gespeeld, werd er diep in de nacht nog een klein akoestisch setje weggegeven voor de nog resterende aanwezigen.
Al met al een erg goed optreden met een uitstekende sfeer. 24Pesos blijft dan ook niet onopgemerkt; onlangs heeft de band deelgenomen aan een landelijke competitie om mee te mogen doen aan het Harvest Blues Festival in New Brunswick, Canada. Na een voorronde in Billericay Essex volgde met de 4 overgebleven bands de New Brunswick Battle for the Blues in de 100 Club in London op 29 maart. 24 Pesos won en aldus staat de band in september op dit prestigieuze Blues Festival in Canada.
Daarnaast is 24Pesos genomineerd voor maar liefst 4 categorieĆ«n van de British Blues Awards 2011; ‘Best Blues Band’, ‘Keyboards’, ‘Bass’ en ‘Best Blues Album’ (Busted, Broken and Blue).
In Nederland speelt 24Pesos o.a. nog in Paradiso op 10 juni en op het Ribs en Blues festival in Raalte op 12 juni.
Setlist:
I don’t need no doctor
Be my baby
Session blues
Give some love to me
Girl like you
Waitin’ at the station
Maxwell Street
Never saw the devil
Mean what I say
Make a man
Tryin’ to get back
Ain’t gonna beg no more
Sweet love
Mean hearted woman
Day becomes night
Live my life (Just to sing the blues)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten