maandag 31 oktober 2011

Luuk Schmidt en Brother Dege

Zaterdag 5 November in het voorprogramma in samenwerking met
 en  

Luuk Schmidt
De uit Hengelo afkomstige Luuk speelt normaal gesproken in de band Necessary Nature maar om zijn artistieke inspiratie volledig kwijt te kunnen schrijft en speelt hij ook muziek onder zijn eigen naam. Als inspiratiebron noemt Luuk zel R,E.M., Neil Young, Cat Stevens en Tracy Chapman.Hoofdprogramma
 Brother Dege (USA) ...... (“Deej“) wordt al het best bewaarde geheim uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten genoemd! Dege Legg is een singer/songwriter en tevens muzikant in hard- en southernrock bands als Santeria en Black Bayou Construktion. Een geboren cajun uit de swamplands van Louisiana, en opgegroeid met deltablues.
 Deze langharige Amerikaan uit Lake Charles, Louisiana is als Brother Dege op het podium gewapend met zijn dobro, en vol overgave vertolkt hij de rauwe deltablues op zijn eigen unieke manier met ritmisch doorrollende dobroklanken en dito stemgeluid. In 2010 kwam zijn derde cd “Folksongs of the American Longhair” uit, 10 nummers met alleen de slide-gitaar. Brother Dege klinkt spiritueel en ingenieus, en verliest de rauwe kracht van de blues niet uit het oog. Eerlijk en recht uit het hart. Hij weet vaak een gevoelige snaar te raken, rammelend op zijn dobro. In zijn songs hoor je als het ware de orkaan Katrina verwoestend over de stad New Orleans trekken en het water door de dijken breken. Liefhebbers van de slide gitaar, swamp-blues of southern rock zullen aan hun trekken komen bij het meemaken van een optreden van Brother Dege. Laat je meeslepen met het ritme en misschien zal het geheim ontrafeld worden….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten